SensCare

Kako uspešno proći intervju za posao?

Intervju za posao predstavlja vašu ličnu prezentaciju, i kako to obično biva svi želimo da se predstavimo u što boljem svetlu i naravno dobijemo šansu za odgovarajući posao.

Kada konkurišete preko sajta ili agencije biće vam potrebni sledeći dokumenti: uverenje o nekažnjavanju, uverenja tj. diplome o završenom školovanju ili kursevima, skrining testovi, preporuke, i moraćete obaviti lekarske, sanitarne i psihološke preglede.

Ali ovo nije običan posao, pa samim tim ni običan razgovor. Ovo je posao u kome ulazite u jednu porodicu i postajete deo nje. Nakon
obavljene procedure i selekcije u agenciji predstoji vam direktan razgovor sa roditeljima.

Razgovor vodite kao sa svojim bliskim poznanicima, ni previše blisko ni poslovno. Svesni ste da preuzimate odgovornost roditelja, treba da ih uverite u svoje sposobnosti i da ćete ih adekvatno odmeniti.

Ni u kom slučaju ne pokušavajte biti ono što zaista niste, tj. ne pokušavajte se dodvoriti očiglednom stavu roditelja vezanom za vrednosti ili odgoj deteta. Vaše vrednosti i vrednosti porodice koja vam je zakazala intervju trebaju biti većim delom slične. U slučaju povlađivanja jedne ili druge strane, kasnije bi moglo doći do brojnih nesporazuma. Deca bi u tom slučaju osećala svaku kontradiktornost, napetost ili tenziju. Nije lako prilagoditi se različitim zahtevima, ali zato savet i jeste da budete svoji, autentični i iskreni do momenta dok se ne desi klik sa porodicom koja uživa iste ili slične stavove vezano za odgoj kao i vi. Ono što bi za mene bila idealna dadilja za druge bi možda bilo neprihvatljivo i obrnuto. Svako bi trebao da predstavi sebe u najrealnijem obliku i samim tim adekvatno odgovori na postavljena pitanja.

SensCare se posebno potrudio da osmisli pitanja koja vam mogu pomoći da bolje upoznate porodicu, njene potrebe i navike i da se što adekvatnije uklopite sa odgovarajućom.

Ono što bi bile univerzalne osobine, visoko rangirane za svaku dadilju su odgovornost, doslednost i pedantnost. Na razgovor pođite jednostavno, u svojoj dnevnoj verziji u kakvoj bi vas svakodnevno viđali, koja je odličje vas. Bitno je da ste komotni i opušteni, da se dobro osećate, a čovek se najbolje oseća u svojim cipelama.

Sa sobom ponesite ono što smatrate bitnim i što bi dodatno upotpunilo sliku o vama. To mogu biti vaše fotografije, video zapisi, diplome, kreativni radovi, radionice, osmišljene igre…

Pitanja za novčanu naknadu obično dolaze poslednja. Odgovorite na pitanje vezano za zaradu ili predložite platu realno onako kako vrednujete svoje vreme, trud i zalaganje, s tim da obe strane treba da su zadovoljne. Nikako ne pristajte na manje od prosečne cene sata i zarade, a takođe ne tražite ni previše. Ni jedna ni druga strana ne smeju biti nezadovoljne. To nikako. Zarada je bitna, ali ako radite posao za koji ste stručniji od drugih, i pri tom volite da ga obavljate, bićete svakako nezamenljivi a samim tim i više vrednovani. Zadovoljna deca-Zadovoljan roditelj-Nezamenljiva dadilja.

Ako ste starija osoba, sa već odraslom decom ili unucima, obrazložite svoju situaciju, zbog čega želite i dalje da obavljate posao vezan za čuvanje dece. Odgoj vaše, sada već odrasle dece svakako je prva i prava preporuka za vas. Možda vaša deca još uvek studiraju, pa vam je potreban dodatni novac koji bi pokrio njihove troškove, ili vaši žive u drugom gradu ili inostranstvu i želite da upotpunite svoje vreme u vidu rada sa decom, u kome ujedno i uživate. Nekome će odgovarati baš osoba poput vas. Nekome fali baka i taj osećaj topline. Neke porodice traže člana porodice koji će živeti duže vreme sa njima, a neki samo odmenu radnim danima.

Ako ste mladi, energični, kreativni i fleksibilni, oduvek volite igru i druženje sa decom, onda podelite svoje zanimljive predloge, koliko poznajete decu i rad sa njima.
Potražnja je velika, uglavnom su to potrebe za čuvanje dece do 7 godina, i nije neophodno da ste doktor nauka naravno, ali ako ste dovoljno obrazovani i elokventni svakako je velika prednost. Deca vole pričljive osobe, od kojih mogu dosta toga da uče. Vole da provode vreme sa osobama koje aktivno učestvuju sa njima u igri.

U svakom slučaju, mogu vam se postaviti pitanja vezana za vaše ponašanje u određenim situacijama, a više o tome i kako da se pripremite za intervju pogledajte na SensCare sigurnosnoj strani.

Što je veća vaša stručnost i spektar znanja to ste svakako kvalitetniji kandidat.

Ukoliko želite da radite sa decom i treba vam posao pretražite poslove na našoj platformi i pridružite nam se već danas. SensCare tim vas očekuje!

Sve ostale sugestije i iskustva možete ostaviti ispod teksta, želimo da čujemo vaše mišljenje!

Kristina M.M.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti postavljena javno. Polja označena zvezdicom su obavezna.


Slični postovi


Scroll to Top